LUTEIDEN HÄVITYS LÄMMÖLLÄ ELI LÄMPÖTORJUNTA

Toimi näin

 

Jos epäilet ludetartuntaa, toimi nopeasti

Ludetartunnan kohdalla on toimittava pikaisesti. Jos epäilet ludetartuntaa, ota viipymättä yhteyttä meihin. Mitä nopeammin tartuntaan reagoidaan, sitä paremman lopputuloksen luteiden torjunta saa aikaan. Ammattilaistemme avulla varmistat tilanteen ilmaisen alkukartoituksen avulla. Tämän jälkeen luotettava ammattilainen laatii suunnitelman lämpötorjunnasta. Tilaa ammattilaisen tekemä alkukartoitus veloituksetta.

Luteiden hävitys nopeasti päivässä lämpökäsittelyn avulla

Puhdas ja myrkytön torjunta turvaa erityisesti lapset, astmaatikot, lemmikit ja ympäristön. Lämpötorjunnan ansiosta koti sänkyineen ja patjoineen säilyy koskemattomana ja puhtaana, toisin kuin myrkytyksessä, jossa irtaimisto joudutaan usein hävittämään. Turvallista lämpötorjuntaa käyttämällä irtaimistosta ei tarvitse luopua, ja näin säästetään jopa tuhansia euroja.

Heat On torjuu luteet turvallisesti ja huomaamattomasti

Ludetartuntoihin, kuten muidenkin tuholaisten aiheuttamiin ongelmiin, liittyy suurta huolta, epätietoisuutta ja jopa häpeää. Arkailuun ei kuitenkaan ole syytä. Kun tuholaisongelma tunnistetaan ajoissa, luteet saadaan hävitettyä tartunnan saaneista tiloista nopeasti ja pysyvästi. Luotettavien ammattilaisten käsissä luteiden torjunta ratkeaa turvallisesti ja huomaamattomasti. Ota siis meihin yhteyttä!

Tietoa luteista

 

Näin tunnistat ludetartunnan

Lutikka eli lude on 5–8 mm pitkä hyönteinen, joka imee ravinnokseen verta ihmisestä. Väritykseltään luteet ovat ruskeita ja muodoltaan litteitä ja leveitä. Luteet ovat yleistyneet kaikkialla, ja niiden kohdalla voidaan puhua jo globaalista ongelmasta. Luteita tavataan myös meillä koko maassa.

Ludetartunnan saattaa havaita yöllisistä puremajäljistä, sillä lude saa ravintonsa parhaiten paikallaan olevasta nukkuvasta ihmisestä. Puremisjälkiä on iholla usein kolme vierekkäin, ja purentakohdissa saattaa ilmetä oireena ihoärsytystä.

Puremajälkien lisäksi luteen voi havaita sänkyyn tai vuodevaatteisiin jääneistä tummista ulostetahroista. Luteet viihtyvät lämmössä, ja ne pesiytyvätkin mieluiten sänkyihin tai niiden välittömään läheisyyteen. Luteet lisääntyvät nopeasti, ja siksi onkin tärkeää toimia nopeasti.

Vältä ludetartunta

Ludetartunnan alkuperä saattaa usein paikantua ulkomaanmatkaan. Heti majoitukseen saavuttuaan on hyvä tarkastaa sänky sekä patjat mustien pisteiden varalta. Matkalaukun säilyttämistä sängyn alla ei suositella, vaikka se tuntuukin kätevältä. Ludetartunnan välttämiseksi onkin hyvä muistaa etenkin matkalta kotiin palattaessa kiinnittää huomiota matkatavaroihin. Jo matkatavaroita pakattaessa on hyvä tarkastaa pakattavat vaatteet huolellisesti luteiden varalta. Myös kotiinpaluun jälkeen on muistettava matkatavaroiden oikeanlainen käsittely, jottei mahdolliset laukussa kulkeutuneet luteet pääse leviämään asuntoon. Lämpö on tehokkain keino tappaa luteet. Yksi hyvä luteiden torjunta -keino ludetartunnan välttämiseksi onkin asettaa laukku tavaroineen 50–70-asteiseen saunaan noin viideksi tunniksi.

OTA YHTEYTTÄ

Toiminta-alueemme ulottuu koko Suomen alueelle. Ota yhteyttä!

PALVELUT

Heat On tappaa luteet infektoituneista tiloista lämpötorjunnan avulla. Myrkytön torjunta on turvallinen tapa ratkaista ongelma. Huolellisten ammattilaisten käsissä ongelma ratkeaa nopeasti, ja elämä tartunnan saaneissa tiloissa voi jälleen jatkua normaaliin tapaan.

YRITYS

Heat On poistaa ludeongelman päivässä, turvallisesti ja huomaamattomasti ilman myrkkyjä. Heat On Oy:n kokeneet ammattilaiset tarjoavat luteiden torjuntaa koko Suomen alueella.